In het jaar 2001 bedachten Douwe van der Wal, vioolbouwer, Eric van der Hoeven, gitaarbouwer en -reparateur, en Lex van Sante, luitist, luit- en gitaarbouwer, dat het een mooie uitdaging zou zijn om te proberen de muzikale rust in Zwolle te verstoren. Wij opereren sinds 2001 vanuit muziekwinkel ’t Speeltuygh, Vechtstraat 53. In 2011 kwam Jon Rowe als manusje van alles de gelederen versterken. Hij is al jaren een vaste rots in de branding.  Sinds 1 februari 2013 liep Jaap Peters, bouwer, reparateur en restaurateur van gitaren en andere tokkelinstrumenten in opleiding bij ILSA in Boom, stage bij ons. Dat is ons allen zo goed bevallen dat hij na het afronden van zijn opleiding is gebleven.


Sinds 1 april 2014 heeft Douwe van der Wal een eigen vestiging geopend op Vechtstraat 35. Voor alles van strijkinstrumenten kunt u uitsluitend bij hem terecht.

Hij is telefonisch te bereiken via 06-27472136


We zijn allemaal gespecialiseerd in onze eigen respectievelijke richting van instrumentenbouw, daarom is voor een eventuele reparatie jouw instrument bij ons in goede handen.


Of het nu gaat om gitaren, luiten of andere speeltuyghen, wij kunnen bogen op jarenlange ervaring.


Reparatie van door onze gewaardeerde collega's als “hopeloos” gekwalificeerde projecten is onze specialiteit!

  Hoofdcategorieën